Vijverhof: wonen in een urban omgeving in ontwikkeling

Vijverhof wordt gebouwd aan het Leeghwaterplein in Den Haag. Met de Haagse Hogeschool, ROC en twee studentenflats in de directe omgeving, heerst er een studentikoze levendigheid. Het gebied is volop in ontwikkeling. Niet alleen worden er nieuwe woningen gebouwd, het naastgelegen winkelcentrum ondergaat de komende tijd een metamorfose. En de vijver, waar dit project haar naam aan te danken heeft, wordt vervangen door een park met een campus achtige uitstraling. Je woont hier vlakbij het Laakkanaal, en langs de kade vind je her en der leuke plekjes voor een lunch of een koffie met zicht op het water. Een bijzondere buurt, waar al veel te ontdekken valt. En met maar 10 minuutjes op je stalen ros ben je al in Den Haag centrum!

Voorzieningen

Je woont in Vijverhof tegenover de megastores Den Haag. Hier kun je hier niet alleen terecht voor je nieuwe interieur, maar ook voor de dagelijkse boodschappen. Met een supermarkt, drogist en diverse bouwzaken kun je voorlopig wel vooruit. Voor een hapje en een drankje hoef je ook niet ver te zoeken. In de directe omgeving vind je leuke grand cafe’s, zoals Grand Café Xieje, Grand Café Siezo en Haagsche Wens. Daar kun je terecht voor een goede lunch, heerlijk bittergarnituurtje of avondeten. In de commerciële ruimte onder een van de woontorens zal ook een aanbod komen. Het is nog niet bekend wat dat wordt. Misschien wel jouw nieuwe favoriete koffiezaak?

Daarnaast kun je natuurlijk genieten van al het moois dat Den Haag centrum te bieden heeft, op maar 2 kilometer van huis. Sporten, borrelen, of winkelen, deze derde grote stad van Nederland heeft het allemaal. En met de meeste attracties per vierkante meter van Nederland, hoef je je echt niet te vervelen!

Vijverhof op de kaart
In Vijverhof woon je vlakbij het centrum van Den Haag, en heb je een grote logistieke vrijheid. Het openbaar vervoer is binnen loopafstand en biedt de keuze uit de tram, de bus en de trein. Ga je liever met de auto? Dan vind je via de S100 snel de route naar de A12 en ben je zo op pad naar Utrecht, Rotterdam of Leiden. En met de (elektrische) fiets ben je zo in Den Haag centrum voor een dagje shoppen. En als je een half uurtje doortrapt, kun je zelfs op de fiets naar het strand in Scheveningen! Hoe je ook reist, vanuit jouw woning in Vijverhof ben je snel op pad.

Hotspots

Met een historische tram door Den Haag
Vanuit het Haags Openbaar Vervoer Museum kun je nostalgisch Den Haag ervaren vanuit een historische tram of bus. De tram is bijna 100 jaar oud! Bekijk deze mooie stad dus rustig door het raampje, terwijl de tram piepend en krakend vooruit gaat. Hoe werd er vroeger gereisd met het openbaar vervoer? Met een informatieve looproute langs bijzondere historische trams uit de collectie van het museum kun je dat ontdekken.

Belgisch Park
Ondanks dat de naam doet vermoeden dat het hier om een park gaat, is het Belgische Park chique wijk met bijzondere villa’s. Je vindt deze wijk in het noordwesten van Den Haag, direct achter het drukbezochte deel van het Scheveningse strand. De gevarieerde architectuur maakt deze wijk een mooi decor voor een middagje uit. Art nouveau, jugendstil en neo-stijlen wisselen elkaar af. De aanleg van Belgisch Park begon al in 1883 en de villa’s waren eigenlijk bedoeld als vakantieoptrekjes voor badgasten. Tegenwoordig is de wijk een beschermd stadsgezicht, en het thuis van diverse speciaalzaken en gezellige terrasjes. Iedere week op donderdag is er een wijkmarkt, waar je heerlijk kunt rondslenteren.

Dagje strand: Scheveningen en Kijkduin
Scheveningen, wie kent het niet? Flaneren over de boulevard, met je handdoekje op het zand, of met een drankje in je hand bij een van de vele beach clubs: genieten kun je er zeker. In Scheveningen is altijd wat te beleven en geniet je van de dynamiek van de vele bezoekers en toeristen. Houd je meer van een rustig strand, dan kun je terecht op het Zuiderstrand.

Het Binnenhof
De plek waar het voor politiek Nederland allemaal te doen is: het Binnenhof. Met het herkenbare Torentje van de minister-president en de historische Ridderzaal is het zeker een bezoekje waard. Tijdens een rondleiding van ProDemos heb je de mogelijkheid om het historische Binnenhof, de Ridderzaal en de Tweede Kamer te bekijken. Leerzaam en leuk! Naast het Binnenhof vind je ook de Hofvijver. Hier kun je prachtige foto’s maken van de Haagse skyline. En als het meezit en in de winter eens flink gaat vriezen, kun je op de Vijverhof ook heel romantisch een rondje schaatsen.

Shoppen in Den Haag
Winkelen voor echte fashionista’s, modebloggers en ook gewoon als je zin hebt in een middagje uit, dat kan in Den Haag! De historische binnenstad is autoluw en de winkels zijn zeven dagen per week geopend. Naast de bekende grotere modeketens vind je in Den Haag ook veel hippe modeboetiekjes en concept stores. Ga bijvoorbeeld eens naar de Denneweg. Hier vind je een keur aan winkeltjes op het gebied van lifestyle en design. Zeker weten dat je hier aanwinsten vind voor jouw nieuwe interieur!

Haagsche Highlights
Den Haag heeft ontzettend veel (toeristische) trekpleisters, waar je als local natuurlijk ook van kunt genieten! Madurodam, het Mauritshof, het Binnenhof, Paleis Noordeinde, en het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de indrukwekkende hoeveelheid musea, het grootste schilderij van Nederland of de bijzondere monumenten. Zoals Den Haag het zelf zegt: ‘Een culturele schatkist aan zee”. Oftewel kunst met een zeeluchtje.